Hut ten oosten van Baardinksweg

Werkzaamheden in Twekkelo.
De Schoolbeek ten oosten van de Twekkelerweg/Baardinksweg krijgt een natuurlijk verloop en er is ook een leuke hut neergezet naast het “vijvertje van Scholten”.

Hut ten oosten van Baardinksweg

 

Schoolbeek
Midden in het weiland van de Veldgeuver aan de Auke Vleerstraat, staat een stokoude wilg. Precies onder deze wilg, tussen de anemoontjes en het speenkruid, ontspringt de Schoolbeek.
De eerste honderd meter oogt de Schoolboek nog als een onbeduidend slootje, maar na het passeren van het Schukkerslaantje wordt het een echte beek, die zich slingerend een weg baant door weide en boslandschap. Het water is helder en de beekranden zijn begroeid met fluitekruid. De beek loopt door de vijver van Scholten, een plasje met bijzondere natuurwaarden. Er groeit drijvend fonteinkruid, kikkerbeet en koekoeksbloem en er zitten salamanders. Later, in het Hengelose gedeelte van Twekkelo, wordt de Schoolboek steeds helderder en zitten er veel stekelbaarsjes in