Met slecht weer naar het Haagse Bos

Vandaag 2,5 uur op de Cube gefietst. Via het Oosterveld en het Holthuis naar het Sybrook en toen naar het Snippert en het Haagse Bos. Op de terugweg over de Lonnekerberg en over het Hof Espelo.
Overal was het drijfnat. Op de terugweg geschuild bij de zorgboerderij het Rökker in Lonneker omdat het wel erg donker werd in de lucht .
Na vijf minuten toch maar verder gereden omdat het, zeker als je stilstaat, wel erg guur en koud was en de totempaal bij de overdekte picknickplek er steeds dreigender ging uitzien :smile:.

En …, ja hoor, nog maar net vertrokken of het kwam met bakken de hemel uit. Maar ja, was toch al tot op de laatste vezel doorweekt … (Mijn regenjack zat de hele tocht in mijn rugzak)

Kom ik thuis , lees ik een tweet van mijn broer dat het een “echte binnendag” is vandaag. Hij is niet alleen ouder, maar blijkbaar ook verstandiger.

Picknickplek bij De Rökker in Lonneker

Volgens Natuurmonumenten is men al geruime tijd bezig met het omvormen van het Haagse Bos ten oosten van Losser van een produktiebos naar een meer natuurlijke omgeving waarin naaldbomen vervangen worden door loobomen. Daar zijn ze nu in januari 2012 nog mee bezig. Zie hier de Haagsebosweg op een volledig verregende zaterdamorgen 21 januari 2012.

Bomenkap Haagse Bos Twente