Knollerveldweg en Fliegerhorst Twenthe

Mooi stukje mtb-track parallel aan de Knollerveldweg op het Holthuis. Fietsend vanaf het Holthuis (Oude Postweg) naar het vliegveld kun je halverwege de Knollerveldweg rechtsaf het bos in een mtb-track volgen, die pal langs en aantal restanten van de Fliegerhorst Twenthe slingert. Dus met dank aan de Duisters een mooi stukje track.
Knollerveldweg bij het Holthuis

Uit de website www.oorlogsmusea.nl:

Dat er rondom de Fliegerhorst Twente (het Duitse vliegveld) in de Tweede Wereldoorlog fors gebouwd werd aan uitbreiding is tegenwoordig nog overal buiten de huidige hekken van de vliegbasis te zien. Zoals ook op het huidige landgoed Het Holthuis, gelegen tussen de huidige vliegbasis en Oldenzaal. Hier liggen links en rechts van de Knollerveldweg, in de bossen, nog diverse stille getuigen zoals dik gemetselde muren, betonnen funderingen, splitterboxen, een bunker en enkele tientallen bomkraters. Op verschillende (Britse) luchtopnames uit de oorlog is te zien dat het stuk Knollerveldweg dat uitkomt op de Oude Postweg diende als rollerbaan en dat er hangars lagen. Dit hele gebied werd door de geallieerden het North-west dispersal area genoemd.